© Lars Wettergreen Aagesen - unless otherwise stated.

mandag den 22. april 2013

Valg af tomater

Min kollega, som jeg køber tomatplanterne af, har sendt en liste over hvad hun havde i år. Og jeg har valgt følgende til altanen:


Cherry Roma
"En cherrytomat der er en miniature udgave af den almindelige Roma. De er meget kødfulde og rige på smag. De bliver blommeformede og op til 2,5 cm."
(kilde: www.bh-froe.dk)

Gul Ribs (Yellow Currant)
"Denne lillebitte tomat ’Yellow Currant’ er af cherry-typen og bærer massevis af klaser af små gule tomater, hver især kun ca. 1-1½ cm i diamter. Tomaterne har et glasagtigt, gennemsigtigt skær, der gør dem ret kønne. Historien fortæller, at denne ’Yellow Current’ blev fundet for 60-70 år siden, voksende som ukrudt i en sprække i et fortorv i den amerikanske delstat Indiana. En enkelt plante kan producere hundredvis - under gode forhold op over tusind - små tomater.

Currant er det engelske ord for ribs og selvom disse tomater dog knapt er så små som ribs, så er navnet sigende for, at det er små klasetomater med normalt 6-10 tomater pr. klase. De er skønne drysset hele over en salat, i madpakken eller blot spist direkte fra planten. Og så ser det jo flot ud med en hel klase dekorativt placeret på en tallerken. ’Yellow Currant’-tomater er søde med et lavt syreindhold. En sund og god tomat, der er velegnet til det danske klima. Den kan dyrkes på friland, blot den står lunt og solrigt i læ. Også velegnet i en stor krukke el.lign. på terasse eller altan. Planterne af ’Yellow Currant’ er generelt sunde og modstandsdygtige over for utøj og vil producere tomater til langt ind i efteråret."

(kilde: www.albinusfro.dk)

Gul Ribs er en busk og skal defor nødvendigvis ikke nippes.

Black Plum
"Aflange blommetomater i en smuk dyb mahognifarve. Tomaterne af 'Black Plum Paste’ bliver ca. 5 cm lange og vejer 75-100 gram. 'Black Plum Paste’ stammer fra Rusland og er dermed velegnet til det danske klima, en af de tomatsorter, der også klarer sig godt på friland. Smagen er sødmefuld og intens. 'Black Plum Paste’ kan spises frisk fra planten, men som blommetomat er den også meget velegnet til henkogning eller syltning, i chutney, tomatsovs o.lign. Planterne er rigtbærende og der kan høstes længe af disse Black Plum Paste"
(kilde: www.albinusfro.dk)


Green Zebra
"Green Zebra er en dekorativ og velsmagende tomat. Tomaterne er mellemstore med en vægt på ca. 85 gram og er skønne at se på med deres zebrastriber – limegrønne striber mod en gyldengul bund. God smag med en fin balance mellem sødme og syrlighed." (kilde: www.albinusfro.dk)

Jeg er meget spændt på om vi kan få et bedre udbytte end sidste år, hvilket jo ikke var imponerende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar